Bouldering

Bouldering er klatring i lav højde, hvor klatreren ikke er sikret af et reb under klatringen. Ved fald lander klatreren på en madras. Ved bouldering udenfor medbringes ofte såkaldte crash mats (små madrasser), og man har også ofte en ‘spotter’ stående under klatreren, mens denne er på klippen. At spotte betyder, at man står klar til at assistere klatreren under et eventuelt fald, så dette bliver så hensigtsmæssigt som muligt. Spotteren skal ikke gribe klatreren, men udelukkende støtte og guide faldet ved hjælp af en hånd eller to på ryg og nakke.

Ved bouldering klatres der typisk kortere ruter, der kaldes problemer. Det er ofte mere styrkekrævende at boulder end at klatre på højvæggen. Det er ikke unormalt, at der skal rigtig mange forsøg til før et svært problem er klatret. Ofte hjælper vi hinanden med at ‘lukke’ et problem og har det sjovt (og hårdt) sammen i boulderen. At lukke et problem betyder, at man fuldfører det, altså at man klatrer problemet fra startpositionen til en kontrolleret slutning med begge hænder på slutgrebet.

Hos ØJKK har vi en boulder på ca. 80 m2 med både face (lige væg), slab (indadhængdende væg) og overhæng. Disse problemer udskifter rutebyggerne jævnligt. Vi afholder en gang i mellem hyggeboulderkonkurrencer, som er for alle medlemmer, hvor både børn, voksne, nybegyndere og hardcore klatrere deltager og har det sjovt sammen.