Børne-, junior-, og ungdomstræning

JUNIOR
&
UNGDOMSHOLD
ER LUKKET FOR TILGANG…

For os instruktører og trænere handler det om, at børn og unge kan komme og få nogle sjove og hyggelige timer på væggene.
På hvert hold er der fælles opvarmning efterfulgt af træning med fokus på teknik, personlige mål og udviklingy. Til dem som ønsker at deltage i konkurrencer, vil vi desuden gøre vores til at guide og hjælpe med udvikling på dette punkt også.

På vores hold vil I møde en gruppe instruktører og trænere, der løbende uddanner sig og vedligeholder deres interesse i klatring dels for egen skyld, men i lige så høj grad for at kunne skabe de nødvendige rammer for en god og hyggelig træning for børn, juniorer og unge.

I vil desuden møde en gruppe unge hjælpetrænere. Det vil primært være dem, der står for opvarmningen, lege og støtte på holdene. Hjælpetrænerne er nogle af vores egne unge, da vi ser det som en styrke at de har lyst til og interesse i at hjælpe jeres børn og unge med at få nogle sjove og lærerige timer på væggene.

På børneholdet i weekenden deltager den/de hjælpetrænere, som har kalenderen fri, og ellers vil det være de voksne instruktører, der afholder weekendens træning.

Man kan desuden supplere den ugentlige holdtræning med at komme i klubbens øvrige åbningstider – mandag, onsdag og fredag fra 17.00-21.00 samt i weekenderne, hvis nogen åbner klubben (dog altid jævnfør gældende regler).

Vi har 3 hold for børn og unge inddelt efter alder. På den måde kan vi tilbyde de forskellige aldersgrupper de bedste muligheder for en fokuseret træning samt indblande de lege og øvelser, der passer bedst til alderen. Læs mere om dette under hvert hold.

Børnehold fra (5)6-9 år – 30 pladser klik her

Juniorhold fra 10-13 år – 30 pladser klik her

Ungdomshold fra 14-18 år – 30 pladser klik her

Mette Mortensen er kontaktperson for børne -og juniortræningen..

Vores junior- og ungdomshold er meget populære og er derfor ofte booket helt ud.

Hvis du har spørgsmål ang. holdene, er du velkommen til at skrive til hold@ojkk.dk

Børneklatring

Klatring for børneholdet byder på en kort opvarmning, klatring og hygge med andre i samme alder samt mor/far/bedsteforælder eller anden ansvarlig.

For os instruktører og trænere handler det primært om at skabe rammerne for, at børnene kan få lov at komme og boltre sig på væggene, prøve kræfter med højder og samtidig hygge og have det mega sjovt.

Der vil være små 15 minutters opvarmning/leg inden det er tid til at klatre – enten på topreb eller i boulderen.

Formalierne til børneholdet lyder som følgende:

 • Vi træner Lørdag formiddag fra 9:00-10.30.
 • Barnet skal være startet i førskole eller skole.
  • Alderen vil derfor for nogle være 5 år, men primært 6 – 9 år.
 • Der vil være instruktører og hjælpetrænere til stede.
 • Vi har en Facebook-gruppe – ØJKK børnehold – som kun er for dem, der er tilmeldt holdet.
  • Her deles information relevant for holdet (arrangementer, foto fra træninger, information om træningen m.m.)
  • Vi opfordrer meget til, at du/I som forælder melder jer ind i gruppen, så I ikke misser information samt har mulighed for at se en masse flotte billeder.
 • Alle børn skal have en voksen med til hver træning, der skal have sikringskursus 1 (K1).
  • Den voksne behøver ikke at være medlem af klubben for at tage sikringskurset – man kan tage det på barnets vegne. Under træningen hjælper alle voksne med at sikre. Nogle gange sikrer man et andet barn end sit eget, og det har vist sig at være godt for både børn og voksne.
  • Når man har været på kursus, er der to muligheder for godkendelse:
 1. Man kommer til træning sammen med sit barn, og vi instruktører vil herefter hjælpe med den sidste finpudsning og godkendelse.
 2. Man tager i klubben i åbningstiderne mandag, onsdag og fredag, hvor en instruktør vil kunne hjælpe med den sidste finpudsning og godkendelse.

Juniorholdet

For os instruktører og trænere handler det primært om at skabe rammerne for, at børnene er klar til at udvikle deres klatring i sjove, hyggelige og sikre omgivelser. De lærer at sikre hinanden og de lærer teknikker, så de kan begå sig mere effektivt på væggen og dermed blive en bedre klatre og opleve, at de rent faktisk udvikler sig. Klatring er også en social sport, så vi har derfor naturligvis stadig fokus på fællesskabet og det sociale.

På dette hold hjælper vi dem altså til at klatre nye niveauer med tiden, alt imens der skabes et fællesskab og nogle sjove timer i klubben.

Derudover kan vi med denne aldersgruppe hjælpe dem, der ønsker at deltage i diverse konkurrencer rundt om i landet. Det er blandt andet Young guns, juniorbattles m.m.

Når børnene har lært at sikre hinanden, vil vi prøve at hjælpe dem med at finde en makker, som ligger nogenlunde samme sted inden for følgende parametre:

 • Kemi, da det er vigtigt at have en makker, man er tryg ved og man kan kommunikere med, og som man stadig har det sjovt sammen med.
 • Vægt – Ja, man må helst ikke tale om det, meeeen vægt har altså bare en lille betydning når det kommer til sikring. Vi vil derfor forsøge at skabe makkerpar, hvor forskellen ikke er alt for stor, for så skal der bagstopper eller bundsikring til, og det er simpelthen for besværligt og giver ikke samme frihed.
 • Alder – ikke så meget fordi man skal være lige gammel, men hvis man har en super god makker, der dog er 1-2 år ældre end en selv, ja så rykker denne makker tidligere op på næste hold, og så kan man desværre ikke længere følges ad.
 • Hvis muligt ser vi også på et eventuelt ønske om at deltage i konkurrencer, så de kan følges og støtte hinanden i træningen samt tage til konkurrencerne sammen.

Det er IKKE et krav, at man kender hinanden for at blive makkere. Faktisk har vi oplevet, at der til træningen ofte skabes nye venskaber.

Til denne træning har vi desuden hjælpetrænere på. De står for opvarmning og leg, og i den forbindelse forventer vi, at de unge menneskers fokus er på det, trænerne laver og siger. Trænerne støtter efterfølgende også gerne med deres erfaring på væggen, når juniorerne klatre, og hjælper gerne med øvelser, teknik og vejledning. 

Formalierne til juniorholdet lyder som følgende:

 • Torsdage fra kl 17:00 til 18:25.
 • Aldersgruppen er 10-13 år.
  • For de 10-årige forventes en forældre/bedsteforældre eller anden ansvarlig med K1 at deltage indtil barnet har lært at sikre.
   • Den voksne behøver ikke at være medlem af klubben for at tage sikringskurset – man kan tage det på barnets vegne. Under træningen hjælper alle voksne med at sikre. Nogle gange sikrer man et andet barn end sit eget, og det har vist sig at være godt for både børn og voksne.
   • Når man har været på kursus er der to muligheder for godkendelse
 1. Man kommer til træning sammen med sit barn og vi instruktører vil herefter hjælpe med den sidste finpudsning og godkendelse.
 2. Man tager i klubben i åbningstiderne mandag, onsdag og fredag hvor en instruktør vil kunne hjælpe med den sidste finpudsning og godkendelse.
 • Nye på holdet, lærer vi selv at sikre, dvs. mor/far behøver ikke deltage. 
 • Vi har en Facebook-gruppe – ØJKK Juniorhold – som kun er for dem, der er tilmeldt holdet.
  • Her deles information relevant for holdet (arrangementer, foto fra træninger, information om træningen m.m.)
  • Vi opfordrer meget til, at du/I som forælder melder jer ind i gruppen, så I ikke misser information samt har mulighed for at se en masse flotte billeder.

Ungdomsholdet

For os instruktører og trænere handler det primært om at skabe rammerne for, at de unge er klar til at udvikle deres klatring i sjove, hyggelige og sikre omgivelser. De fleste har på dette hold allerede lært at sikre, så der vil derfor være større fokus på at lære teknikker, øvelser (både på og af væggen), og måske også lidt styrketræning, så de kan blive en stærk og mere effektiv klatrer. Vi stræber efter, at juniorer kan føle en udvikling i deres klatring, for det er fedt for dem at opleve en progression på væggen. Klatring er af natur en social sport, så vi har derfor stadig fokus på fællesskabet og det sociale.

På dette hold hjælper vi dem altså til at klatre nye niveauer med tiden, alt imens der skabes et fællesskab og nogle sjove timer i klubben.

Desuden kan vi med denne aldersgruppe (hvis de unge ønsker det) tilbyde dem læring i føring/lead-klatring. Dette betyder, at rebet ikke hænger fast i ankeret i toppen (topankeret), men at man i stedet starter med rebet på gulvet. De unge lærer selv at sætte rebet i mellemsikringer på vej op, så de skal derfor lære en ny måde at sikre på. Vær opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber ser dette som kategorien “farlig sport”, da man klatrer over sit sikringspunkt. Det er ikke som sådan farligt, og faktisk er det den mest normale måde at klatre på, så det skal du/I ikke være bange for. Vi sørger selvfølgelig for, at de unge lærer dette i så sikre rammer som overhovedet muligt, så det skal altså ikke være en bekymring (nærmere en mulighed for udvikling og sjov) – Det er blot en bemærkning i forhold til dit/jeres forsikringsselskab da nogle af disse anser klatring som ekstremsport. 

Vi kan desuden hjælpe dem, som ønsker at deltage i diverse konkurrencer rundt om i landet. Det kan eksempelvis være boulder cups, lead cups, DM m.m.

Vi har på holdet hjælpetrænere, der står for opvarmning og leg (det bliver vi forhåbentlig aldrig for gamle til). I den forbindelse forventer vi, at de unge menneskers fokus er på det, trænerne laver og siger.  

De støtter efterfølgende også gerne med øvelser, teknik og erfaring, når de unge klatrer. 

Hvis nogen skulle ønske noget mere fokuseret og seriøs træning, kan vi også være behjælpelige med vejledning omkring øvelser og træningsplaner på det punkt. 

Når de unge har lært selv at sikre (her tænkes på de nye medlemmer, da dem som har været på juniorholdet har lært det), vil vi hjælpe dem med at finde en makker, som ligger nogenlunde samme sted inden for følgende parametre:

 • Kemi, da det er vigtigt at have en makker, man er tryg ved og man kan kommunikere med, og som man stadig har det sjovt sammen med.
 • Vægt – Ja, man må helst ikke tale om det, meeeen vægt har altså bare en lille betydning når det kommer til sikring. Vi vil derfor forsøge at skabe makkerpar, hvor forskellen ikke er alt for stor, for så skal der bagstopper eller bundsikring til, og det er simpelthen for besværligt og giver ikke samme frihed.
 • Hvis muligt ser vi også på et eventuelt ønske om at deltage i konkurrencer, så de unge kan følges og støtte hinanden i træningen samt tage til konkurrencerne sammen.

Det er IKKE et krav, at man kender hinanden for at blive makkere.

Formalierne til ungdomsholdet:

 • Torsdage fra 18:30-20.00+ (man kan blive efterfølgende hvis, der er en instruktør til stede).
 • Aldersgruppen er 14-18 år.
 • Nye medlemmer skal deltage på K1 kursus. De kan dog først officielt godkendes til K1 som 15-årig, men indtil da godkendes de til J1, så de kan sikre på holdet uden bagstopper. Deltagelse på K1 er vigtigt, da det har følgende fordele:
  • De opnår kendskab til sikring, så de hurtigt kan følge med. 
  • De får tid til mere klatring, da der ikke skal bruges helt så meget tid på at instruere i sikkerhed og korrekt sikringsteknik, da de allerede er blevet introduceret til det på K1.
  • Der er bedre mulighed for, at instruktørerne og trænerne kan hjælpe og guide flere af de unge, da deres fokus således ikke ligger så meget på at lære de nye at sikre.
  • Vi kan hurtigere få dannet makkerpar blandt de unge.
 • Dem med erfaring i at klatre og sikre på topreb skal omkring 15-års alderen på K1 kursus.
 • Dem med erfaring i at klatre og sikre på føring/lead skal omkring 15-års alderen på K2 kursus.
 • Vi har en Facebook-gruppe – ØJKK Ungdomsholdet – som kun er for dem, der er tilmeldt holdet.
  • Her deles information relevant for holdet (arrangementer, foto fra træninger, information om træningen m.m.)
  • Vi opfordrer meget til, at du/I som forælder melder jer ind i gruppen, så I ikke misser information samt har mulighed for at se en masse flotte billeder.

Billeder til Facebook

Til vores events i klubben lægger vi jævnligt billeder op på vores facebookgruppe så vi kan dele det sjov vi har.
Lad os gerne vide om du eller dine børn ikke ønsker at blive lagt på Facebook.
Vi tagger ikke nogen!