Kurser i klubben

Ny i klatring

Den første tirsdag i hver måned bortset fra juli måned afholder vi et Ny i Klatring arrangement. Arrangementet er for dig der gerne vil prøve at gå til klatring, men ikke er sikker på det lige er dig. Måske skal du også lige tjekke om du har det fint med højderne :-).

I låner klatresko og sele på aftenen.

Børn fra 3 års alderen er velkomne. Børn skal altid have en voksen med.

Der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med sporten og få en snak med instruktøren og andre medlemmer om sporten, klubben og andre spørgsmål, du/I måtte have.

Det koster 100 kr pr barn og 100 kr pr voksen at deltage og du tilmelder dig via dette link: Ny i klatring


Sikringskursus 1 (K1)

Uden K1 har du stadig mulighed for at klatre boulder, og du kan også være heldig, at nogen i klubben vil sikre dig på højvæg. Du vil dog hurtigt opdage, at det også er en kæmpe fordel selv at kunne sikre! Så bliver det hele meget nemmere, derfor skal det bare tages med det samme.

På sikringskursus 1 (K1) lærer du lidt om, hvordan man opholder sig forsvarligt i klubben – hvad man sikringsmæssigt må og ikke må. Der bliver instrueret i basal sikkerhed i forbindelse med klatring på topreb. Du lærer, hvordan man tjekker sig selv og sin makker, og selvfølgelig hvordan man sikre en person oppe på væggen på topreb. Yderligere får du en masse lækker fakta og information om f.eks. udstyr, hvordan det virker, samt lidt om sikring ved vægtforskel (bare rolig, det er ikke nogen matematiktime).

Kurset gør simpelthen, at du er i stand til at klatre og sikre en makker forsvarligt på det pågældende niveau. Hvis du vil læse mere om krav, forventninger og indhold, så kan du gøre det her: Kursus 1.

Når du har fået K1 og er blevet godkendt af en instruktør, så kan du frit sikre i vores klub – og i andre klubber. Næste skridt er K2.

Alle kurser, der laves af Østjysk Klatreklub, vil blive slået op i kalenderen og lagt på klubmodul, hvor man også tilmelder sig.

Som regel gennemføres K1 den anden tirsdag i måneden kl. 17:00-21:00, men undtagelser kan forekomme. Hvis du ikke kan deltage denne tirsdag, så skal du være velkommen til at skrive på Facebook, om nogen kunne have lyst til at lave et K1-kursus på et tidspunkt, der bedre passer dig. Det koster 150 kr. som normalt (betales via MobilPay før kurset) og kræver minimum to personer – du skal selv sørge for, at I er to.

Kurset er kun for klubbens medlemmer samt de forældre, der skal sikre deres børn til træningen.

Undervisningen foretages af klubbens instruktører, der er eksamineret efter Dansk Klatreforbunds norm.

OBS: Kursus kræver tilmeldelse!


Sikringskursus 2 (K2)

Førstemandsklatring, også kaldet lead-klatring eller ruteføring er næste skridt efter toprebsklatring. Ved førstemandsklatring er du ikke sikret med et fast anker i toppen af ruten, men “fører” selv dit reb fra bunden ved at klippe ind i de monterede karabiner eller bolte undervejs. For at deltage på sikringskursus 2 skal man først have gennemført sikringskursus 1 og have opnået rutine i sikringsteknik og pensum i forbindelse med toprebsklatring. Du kan læse mere om krav, forventninger og indhold til Kursus 2 her – klatring på topreb, føring af rute, faldteknik, faldfaktor/fangryk og udstyr.

Sikringskursus 2 forløber over 2 aftener. Kurset koster kr. 300 og er kun for klubbens medlemmer. Undervisningen foretages af klubbens instruktører, som er eksamineret efter Dansk Klatreforbunds norm.

Tilmelding til kursus 2 sker i klubmodul


Fra inde til ude

Da vi jævnligt tager på klippeture ude i naturen afholder vi flere gange om året kurset ‘Fra Inde til Ude’. Kurset sætter dig ind i nogle af de ting, som er nødvendige at vide for at kunne udøve sportsklatring sikkert på klipper (ikke traditionel klatring), herunder sikringsforhold, at lave topanker, udstyrskendskab, at lave fransk ombinding, m.m.

Kurset foregår indenfor på vores egne vægge.

Kurset kan ikke erstatte et sportsklatrekursus, som foregår på rigtige klipper, men kursister som ikke har mulighed for eller lyst til at tage sportsklatrekurset, kan lære nogle grundlæggende sikkerhedsprocedurer ved at deltage på dette kursus.

Vi udbyder kurset i forbindelse med vores fælles klubture. Er du interesseret i at tage kurset så kontakt os gerne.

Det er Peter Miklos, der er ansvarlig for kurset