Velkommen!
I dette dokument kan du læse en masse om, hvordan det er at være medlem af ØJKK, hvordan klubben fungerer, samt hvordan du kommer bedst i gang. Al info står som FAQ – Frequently Asked Questions – dvs. et spørgsmål efterfulgt af et svar.
Hvis du er på en computer med Windows, kan du klikke “CTRL + F” for at søge, og hvis du har en Mac, kan du klikke “Command + F”.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er det der ’Ny i Klatring’?
Ny i Klatring er en event for alle dem, der er nysgerrige på, hvad klatring er for en sport og om det mon er noget for dem. Det er den måde man starter i klubben på, hvis man ingen erfaring har med klatring.
På denne aften prøver man at klatre på reb og i boulderen og man får en masse info om klubben og klatring generelt.
Kan jeg ikke bare dukke op og prøve at klatre uden af være medlem?
Nej det kan du ikke. Vi har brug for, at alle der klatrer også har styr på sikkerheden. Derfor skal du tilmelde dig Ny i Klatring eventen.
Du kan dog godt være gæst i klubben – men KUN hvis du har en ven/veninde der er din vært og som er ansvarlig for dig. Det koster 60 kr at være gæst – uanset om du har dine egne sko/sele eller skal låne klubbens, er det samme pris.
Hvordan bliver jeg medlem af klubben?
Du indmelder dig via Klubmodul her. Opret så en personlig profil, og derefter kan du så melde dig ind i klubben.
Herefter downloader du appen “Klubmodul”, der fungerer som dit medlemskort. Det viser du gerne til en nøglevagt eller instruktør første gang du er i klubben, og så kan de også byde dig velkommen 🙂
Jeg har prøvet at klatre tidligere – behøver jeg så at komme på Ny i Klatring før jeg bliver medlem?
Hvis du allerede har klatret tidligere i en forlystelsespark, til åbent hus, på en ferie eller i en anden klub og bare er totalt sikker på, at klatring lige er dig, så behøver du det
ikke nej. Til Ny i Klatring kan du dog også få svar på de mulige spørgsmål, du måske skulle ligge inde med.
Du skal dog huske at indmelde dig som medlem inden du kommer i klubben.
K1 er nødvendigt for at måtte sikre, og det bør tages så man kan bidrage til andres klatring.
Skal jeg have mit eget udstyr eller kan jeg leje?
Når du er helt nyt medlem kan du låne vores udstyr (sko og klatresele) de første par gange du klatrer hos os. Du skal dog selv købe bremse og karabin. Efter kort tid skal du købe dit eget udstyr eller betale for at låne klubbens udstyr, da lejeudstyret primært er til vores gæster. Du kan bestille udstyr i Spejdersport hvor vi får 10 % rabat ved at vise medlemskortet og være medlem af deres kundeklub.
Der er også diverse online butikker, men det anbefales at man køber sko i en fysisk butik, da størrelser varierer utrolig meget.
Mit barn/junior vil gerne klatre – hvad gør vi?
Barn/junior + voksen starter med at deltage på et “Ny i Klatring” event her. Herefter indmeldes barn eller junior (skiller ca. ved 10 år) i klubben.
Barnet kan klatre på alle dage, hvor der er åbent, men der skal altid være en voksen med til at sikre. Ønsker barnet at deltage på et hold, så skal det tilmeldes enten børnetræning (ca. 6-10 år) eller juniortræning (10-18 år ca.). Man skal betale for medlemskab forinden. For deltagelse på børnetræning skal en forælder med sikringskursus være til stede og klar til at hjælpe (heriblandt også sikre andre børn). Ved deltagelse på juniorholdet er det ikke nødvendigt, at en forælder er til stede. Til træningen vil juniorerne blive undervist i sikring, så de selv kan sikre hinanden – de skal derfor ikke have sikringskursus forinden.
Læs mere her.
Hvornår får jeg mit medlemskort?
Det har du altid med dig via en app på mobilen. App’en hedder Klubmodul. Du logger ind, og så kan du her dit medlemskort, alle kommende events, mails der er sendt til dig, hold der kan tilmeldes, kontaktinfo på bestyrelsen og flere instruktørere m.m.
Du skal bl.a. vise dit medlemskort for at få 10% rabat i Spejdersport (samt også være en del af deres kundeklub).
Hvordan lærer jeg at sikre en anden klatrer?
Du tilmelder dig sikringskurset K1 – det foregår for det meste den anden tirsdag i hver måned fra kl. 17-21. Du finder det her. Børn under 10 år får ikke sikringskursus og skal derfor altid komme i klubben med en voksen, der har K1. Juniorer (ca. 10-18 år) bliver undervist i at sikre på juniortræningen. Hvis de er under 15 år gives det uoficielle J1, der gør, at de efter aftale må sikre andre juniorer på andre dage end til træningen (J1 er kun gyldigt i vores klub). Når de bliver 15 år kan de få det officielle K1.
Vi anbefaler, at der altid er en voksen, der også har sikringskursus, hvis barnet kun er 10-11 år og hvis man gerne vil klatre udenfor åbningstid og i weekender. Vær opmærksom på, at sikringsbeviset, som juniorerne får, kun kan bruges i vores klub (kaldt J1/J2), og dette godkendes på juniorholdet.
Hvornår har I åbent?
Klubben er fast åbent mandag, onsdag og fredag fra kl. 17:00-21:00. Vi kører et “sidste mand lukker”-princip, så der er ofte åbent en del længere (alarmen i hallen slås dog automatisk til klokken 23:00 præcis, så man skal være ude inden da).
Der er en nøglevagt, som har ansvar for at åbne og lukke eller eventuelt sørge for, at de sidste lukker ordentligt. Er der ikke kurser tirsdage åbnes der ofte der. Lørdage og søndage er der også ofte åbent, men uden det foregår på bestemte tidspunkter – du kan følge med i det hele på vores Facebook side, hvor det er normen, at folk skriver når de åbner uden for de normale åbningstider.
Jeg vil gerne have noget struktureret holdtræning – findes der et hold?
I øjeblikket er der kun struktureret træning for børn og juniorer. Hvis du gerne vil have struktureret træning som voksen, så informér gerne bestyrelsen om dette, da det er noget, der godt kunne være en mulighed, hvis interessen viser sig at være der.
Du kan altid henvende dig til et medlem eller en instruktør, som kan pege dig i retning af de mere erfarne klatrere, der med høj sandsynlighed gerne vil give lidt tips og tricks til teknik og mere generel træning.
Jeg er nyt medlem men kender ikke nogen i klubben, der klatrer – kan jeg godt komme alene?
Absolut! Der er mange, som kommer alene, og du behøver ikke at have en makker. De første gange i klubben går du blot hen til nogle af dem, der ser lidt erfarne ud, og siger ’hej – jeg er ny i klubben’, og så hjælper de med at vise dig til rette. Har du deltaget på Ny i Klatring event samt K1 giver det mening at teame op her også. Du kan også skrive på Facebook, at du er ny i klubben og søger en makker til at klatre med en aften (eller en mere fast makker er du også velkommen til at søge efter selvfølgelig).
Kan jeg klatre udenfor åbningstiderne?
Ja! Som udgangspunkt kan man komme ind i hallen i tidsrummet 07:00-23:00, men det kræver, at der er nogen med en nøglebrik (eventuelt dig selv), der åbner.
Vær opmærksom på, at alarmen i hallen automatisk slår til klokken 23:00, så sørg for at være ude inden da, hvis du selv har en nøglebrik eller blot er den sidste i hallen.
Tjek vores Facebook, hvor der igennem ugen kommunikeres omkring åbning ud over de normale åbningstider. Hvis du selv åbner uden for de normale åbningstider, så skriv det gerne derinde.
Hvem holder orden i klubben?
Det gør vi alle, så det er et fælles ansvar 🙂
Husk, at er du én af de sidste i klubben om aftenen eller i weekender, skal alle reb kvejles op, og der skal være ryddeligt i loungeområdet. Hvis du klatrer om onsdagen er det især også vigtigt, at alle reb hænger oppe som et topreb, og at de hænger ved nogle lette ruter, da børneholdet kommer om torsdagen og ikke selv kan sætte rebet op. De er afhængige af, at der sidder reb oppe, når de kommer 🙂
Hvordan bestiller jeg en nøglebrik?
Det gør du via vores hjemmeside på Klubmodul. Det koster 200 kr. – de 100 af dem er et depositum, som du får tilbage, hvis du udmelder dig af klubben. Når du åbner udenfor åbningstid er det god stil at skrive på Facebook, at der er åbent, så andre har mulighed for også at komme. Dette gælder specielt i weekenderne.
Må jeg tage en gæst med i klubben?
Ja, når du er betalende medlem af klubben, så må du gerne tage en gæst med. Gæsten betaler 60 kr. via mobilepay, og I viser kvitteringen til en instruktør eller nøglevagt. Du kan ikke være gæst, hvis der ikke er en vært (en ven/veninde som du følges med) medmindre du kommer fra én af de andre danske klatreklubber, som er medlem af Klatreforbundet. Så kan du benytte dig af gæsteordningen og komme på besøg i vores klub og klatre gratis. Denne ordning gælder også omvendt således, at vi som medlemmer i ØJKK kan klatre gratis i de klubber, der er medlem af forbundet og gæsteordningen.
Skal klatresko gøre ondt at have på?
Nej! Men du vil ofte møde hard-core klatrere, der siger, at det altid skal gøre lidt ondt 🙂
Det er rigtigt, at skoene skal sidde meget tæt og tæerne når til kanten af skoene, og ja, måske trykker det lidt. Du skal dog bestemt ikke købe sko, der er alt for små. Det er kun de meget dygtige og meget seje klatrere, som egentlig har brug for det 🙂
I Spejdersport i Horsens er der et lille udvalg du kan prøve. Du kan desuden også købe i Eventyrsport, Gubbies eller Friluftsland m.fl., men vi anbefaler altid, at man prøver skoene forinden køb.
Er der noget fællesskab hos ØJKK?
YES! Vi tager på fælles ture, laver hyggeaftener, arbejdsdage, sommerfest, julefest, og alle mulige andre fælles events. Der er bygget stærke venskaber i klubben over flere år og klubben er kendt for at være god til at inkludere og inddrage nye medlemmer i snakke, sjov osv.
Tager I også på klippeture?
Det gør vi da! Der er flere i klubben, som er meget glade for at klatre på klipper, og der er flere muligheder for at tage med på ture hen over året. Hvert år tager vi på en fælles klubtur til Tyskland, Sverige eller Bornholm, hvor familier, nye og erfarne klippeklatrere, har det super hyggeligt sammen. Denne tur foregår enten i Kristi-himmelfartsferien eller i Pinseferien.
Jeg ønsker ikke længere at være medlem – Hvordan melder jeg mig ud?
Medlemskab opkræves automatisk, så hvis du ikke længere ønsker at være medlem skal du aktivt sende en mail til info@ojkk.dk med dit navn samt informere om, at du ikke længere ønsker at være medlem. Dette skal gøres inden sæsonstart, ellers får du som udgangspunkt ikke dine penge refunderet.
Kan jeg mon også opgradere mit cv ved at være frivillig?
Absolut! Du kan hjælpe med kommunikation, marketing, grafisk design, samarbejde med kommune, fondssøgning, eventplanlægning, al mulig administrativ arbejde, praktisk forefaldende arbejde, rutebyg og meget mere.
Jeg synes, at frivilligt arbejde er meningsfuldt og givende – kan jeg mon hjælpe med noget i klubben?
SELVFØLGELIG! Klubben er drevet på frivillige kræfter, passion og begejstring for klatring og fællesskabet omkring klatring. Vi har en række udvalg, som man kan hjælpe med i samt to årlige arbejdsdage og åbent-hus arrangementer. Vi har det ALTID mega hyggeligt på diverse arrangementer, møder osv.